Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Νέα Κυβέρνηση

Ναι πραγματικά, έχω καιρό να γράψω κάτι. Σε μια περίοδο όμως όπου στην πολιτική σκηνή έγιναν πολλά και ακούστηκαν ακόμα περισσότερα, προτίμησα να μείνω σιωπηλός, ώστε να μην " κάνω θόρυβο ", και έτσι να μπορώ να ακούω και να σκέφτομαι. Κατά την γνώμη μου ήταν ανούσιο να κάνω κρίσεις για προεκλογικές ομιλίες, για λόγια που λέγονται εκ του ασφαλούς και που η λειτουργία τους είναι ίδια με του μυιγόχαρτου, ούτε βέβαια για το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί ακόμα δεν είδαμε τίποτε. Πριν λίγο τελείωσε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με την ομιλία του νέου πρωθυπουργού, όπου ακούστηκαν πολλά ωραία λόγια, που όμως μέχρι στιγμής, δεν είναι παρά μόνο σχέδια, αν πραγματικά υπάρχουν, επί χάρτου και λόγια. Μόνο λόγια. Λόγια που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ωραία και ελπιδοφόρα, και δεν νομίζω ότι διαφωνείτε, δεν έχουν ακουστεί για πρώτη φορά από το στόμα νέου πρωθυπουργού
Η μετουσίωση όμως τον λόγων σε έργα είναι τελικά το ζητούμενο, και δεν σας κρύβω, αγαπητοί αναγνώστες, ότι προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω λόγια που μένουν μόνο λόγια και έργα μηδέν.
Αυτό πού απαιτώ πλέων είναι έργα, και μόνο έργα για να πιστό
Τότε και μόνο τότε θα χειροκροτήσω. Τότε και μόνο τότε θα πω μπράβο, και καλά θα κάνετε όλοι εσείς τότε να χειροκροτήσετε. Μετά από τις τόσες φορές που την έχουμε πατήσει, θεωρώ άκαιρα όλα τα χειροκροτήματα που ακούγονται σήμερα, όπως και τις προηγούμενες μέρες, γιατί είδατε, και εγώ μαζί σας, να μας παρουσιάζουν μόνο ένα κουτί με ένα φανταχτερό περιτύλιγμα.
Όμως το περιτύλιγμα σκίζετε, το κουτί πετάγεται στα σκουπίδια, όπως και τα λόγια.
Και μένει το περιεχόμενο. Το πραγματικό " δώρο " που οι " Μάγοι " κόμισαν σε εμάς.
Εύχομαι μόνο να μην απογοητευτούμε, για μια ακόμα φορά, από αυτό, και αν αυτό συμβεί να βάλουμε όλοι μυαλό επιτέλους να μην πιαστούμε για μια ακόμα φορά κορόιδα για το καλό όλων μας.
Για το καλό το δικό μας και βέβαια των παιδιών μας.