Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Κυρίαρχος Κύριος και Υπατος Υπηρέτης

Ο Κυρίαρχος, Κύριος, είναι καθισμένος στον θρόνο του, μπροστά στην ανοιχτή πύλη του κάστρου. Γύρω του συγκεντρωμένοι άνθρωποι που θέλουν να επιλεγούν ως υπηρέτες του Κυρίου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οργανωμένοι σε ομάδες με έναν αρχηγό, που επιλέγετε με την σύμφωνη γνώμη(?) της ομάδας και ο οποίος παίρνει από τον Κύριο τον τίτλο του ύπατου υπηρέτη.
Ο κάθε αρχηγός εμφανίζετε στον Κυρίαρχο Κύριο, και αρχίζει,να του αναπτύσσει τα σχέδιά του για το πως θα κάνει τον Κυρίαρχο Κύριο ισχυρότερο, σπουδαιότερο, για το πως θα αυξήσουν την δόξα του το πως θα κάνουν το κάστρο του λαμπρότερο, προσκυνούν μπροστά του, του πλένουν τα πόδια για να δείξουν την αφοσίωσή τους σε αυτόν. Κατηγορούν τις άλλες ομάδες ως ανίκανες, εγωκεντρικές, διεφθαρμένες και του ζητούν να επιλέξει την δική τους ομάδα ως η μόνη που θέλει το καλό του Κυρίου, η μόνη που μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο.
Όταν έρθει η ώρα, ο Κυρίαρχος Κύριος επιλέγει την ομάδα που νομίζει ότι θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του απονείμει στον αρχηγό της τον τίτλο του ύπατου υπηρέτη. Παίρνει αυτόν και την ομάδα του μέσα στο κάστρο, αφήνοντας τους υπόλοιπους έξω. Αυτοί όμως δεν φεύγουν αλλά μένουν απ' έξω και φωνάζουν στον κυρίαρχο κύριο ότι έκανε λάθος, ένα λάθος που θα το δει και οι συνέπειες της επιλογής του θα είναι τρομερές. Ο ύπατος υπηρέτης διαλέγει τους βοηθούς του, και τους αναθέτει καθήκοντα.
Σε άλλο αναθέτει την υγεία του Κυρίαρχου Κυρίου, σε άλλο τα οικονομικά, σε άλλο τις επισκευές και τις νέες κατασκευές σε άλλο την εκπαίδευση των παιδιών και αρχίζουν δουλειά.
Η δουλειά του Κυρίαρχου Κύριου έχει τελειώσει(?).
-Μην σας απασχολεί τίποτε Κυρίαρχε Κύριέ μου, είμαστε εδώ εμείς για εσάς.
Παρουσιάζουν στον κυρίαρχο κύριο, τα σχέδιά τους για το πως θα γίνει ο Κυρίαρχος Κύριος ευτυχισμένος και πως θα κάνουν το κάστρο του το πιο λαμπρό, και ζητούν από τον Κυρίαρχο Κύριο χρήματα και υπομονή για να δει τα υπέροχα αποτελέσματα, χωρίς να παραλείψει βέβαια να κατηγορήσει τον προηγούμενο ύπατο υπηρέτη και την ομάδα του για την ανικανότητά της
Οι άνθρωποι που ανήκουν στις άλλες ομάδες, έξω από το κάστρο, διαρρυγνίουν τα ιμάτιά τους. Ότι ο ύπατος υπηρέτης δεν ξέρει τι λέει, και ζητούν από το κυρίαρχο κύριο να προσέχει.
Ο κυρίαρχος κύριος αποσύρετε στα διαμερίσματά του, να ασχοληθεί με τις δικές του υποχρεώσεις, και οι ύπατοι υπηρέτες αρχίζουν το έργο τους, κάνουν νέες κατασκευές, επισκευάζουν συντηρούν, ψωνίζουν, ετοιμάζουν.
Κάθε τόσο πηγαίνουν στον Κυρίαρχο Κύριό, του ζητούν χρήματα.
-Ακρίβυναν κύριε, ανέβασαν τις τιμές οι έμποροι, τα καυσόξυλα ξέρετε συνέχεια ακριβαίνουν.
-Δεν μας έφτασαν κύριε, δανειστήκαμε.
Όταν ο κυρίαρχος κύριος ζητά εξηγήσεις, τότε ο ύπατος υπηρέτης και οι βοηθοί του κατηγορούν τον προηγούμενο ύπατο υπηρέτη ότι δεν έκανε τίποτε, ότι διαχειρίστηκε άσχημα τον πλούτο του, ότι ότι ότι.............. και ότι το κάστρο θέλει πολλά για να γίνει ασφαλές. Οι αρχηγοί των άλλων ομάδων που βρίσκονται έξω από το κάστρο κατηγορούν τον ύπατο υπηρέτη και τους βοηθούς του, ενώ αυτοί τους απαντούν εκτοξεύοντας πολλές φορές βαριές κατηγορίες ο ένας στον άλλο.
Πολλές φορές όταν ο ύπατος υπηρέτης και οι βοηθοί του βγαίνουν στην αγορά τους πλησιάζουν έμποροι.
-Αν ψωνίσετε από εμένα θα έχετε μεγάλα οφέλη..............................................
Όταν γυρίζουν στο κάστρο με τα ψώνια, καυχιόνται στον κυρίαρχο κύριο για τα λαμπρά εμπορεύματα, ενώ οι άλλοι απ' έξω φωνάζουν.
-Σε εξαπάτησαν Κυρίαρχε Κύριε.
Ο ύπατος υπηρέτης με τους βοηθούς του, από μέσα από το κάστρο, τους απαντά, αρχίζουν να ανταλλάσσουν, βαριές λέξεις, κατηγορίες μεταξύ τους ενώπιον του Κυρίαρχου Κύριου που πονοκεφαλιάζει από την οχλαγωγία κλείνει τα αυτιά του και αποχωρεί.
Στην ώρα του φαγητού, ο Κυρίαρχος κύριος, πηγαίνει στην τραπεζαρία, ο ύπατος υπηρέτης και οι αρμόδιοι βοηθοί σερβίρουν τον Κυρίαρχο Κύριο το μεγαλοπρεπές γεύμα του Ψωμί ελιές και νερό.
-Σας αφήνουμε να απολαύσετε το καταπληκτικό τούτο γεύμα, Κυρίαρχε Κύριε, του λένε και φεύγουν.
Την ίδια στιγμή οι ομάδες που βρίσκονται έξω από το κάστρο, διαμαρτύρονται, ότι το ψωμί έπρεπε να είναι μαύρο αντί άσπρο, οι ελιές δεν είναι καλαμών αλλά θρούμπες και το νερό θα έπρεπε να είναι μεταλλικό.
Ο ύπατος υπηρέτης με την ομάδα του πάνε στην υπέρλαμπρη τραπεζαρία που έχουν ετοιμάσει για τους εαυτούς τους. Διάφορα εκπληκτικά εδέσματα που ο κυρίαρχος κύριος δεν έχει ποτέ του γευτεί βρίσκονται στο τραπέζι. Τρώνε προσέχοντας να μην ακουστεί θόρυβος από τα μαχαιροπίρουνα, τα ποτήρια που τσουγκρίζουν στην υγεία του Κ(ορόιδου)υρίαρχου Κυρίου και ακούσει ο Κυρίαρχος Κύριος και καταλάβει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του.
Όταν ο Κυρίαρχος κύριος κάνει παράπονα για το γεύμα, τότε τον καθησυχάζουν με διάφορες δικαιολογίες για τα άσχημα οικονομικά που παρέλαβαν από τους προηγούμενους, και πως τα πράγματα γρήγορα θα τα φτιάξουν, και θα μπορεί να απολαμβάνει πλουσιοπάροχα γεύματα στο μέλλον. Οι άλλοι απ' έξω ακούγοντας αυτά τα λόγια εξαγριώνονται και αρχίζουν να φωνάζουν, να κατηγορούν τον ύπατο υπηρέτη και τους βοηθούς του, και αυτοί να απαντούν προκαλώντας πονοκέφαλο στον Κυρίαρχο κύριο που μη αντέχοντας άλλο την ακατάληπτη οχλαγωγία αποσύρετε στα ιδιαίτερά του, να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που τον απασχολούν.
Κάποιες στιγμές, ο Κυρίαρχος Κύριος χάνει την υπομονή του κάνοντας δριμύτατες παρατηρήσεις για το γεύμα, τότε αυτοί, για να κατευνάσουν τον θυμό του, μαζί με τις ελιές, του σερβίρουν για λίγο καιρό και μια φέτα σαλάμι.
Και έρχεται η ώρα να γίνει η επιλογή του νέου ύπατου υπηρέτη. Οι πύλες του κάστρου ανοίγουν, ο αποχωρών κάνει μια βόλτα τον Κυρίαρχο κύριο, στο κάστρο, ακολουθούμενος από τους άλλους, υποψήφιους ύπατους υπηρέτες.
-Κοιτάξτε κύριέ μου τι ωραίο λουλούδι βάλαμε εδώ, πόσο ωραία μυρίζει, λέει ο ύπατος υπηρέτης.
-Το έβαλες για να καλύψεις την ρωγμή, να μην την δει ο Κύριος, φωνάζουν οι άλλοι υποψήφιοι
-Δεν υπάρχει ρωγμή, δείτε Κύριε
-Όχι υπάρχει, δείτε δείτε, και η οχλαγωγία ξαναρχίζει
Δείτε κύριέ μου τι καλά, μορφώσαμε τα παιδιά. Πόσο κάνει μικρά μου δύο και δύο??????
-Επτά, συμφωνούν όλα.
-Σιγά την εκπαίδευση, φωνάζουν οι άλλοι υποψήφιοι, Οκτώ κάνει Κύριέ μου οκτώ, είναι το σωστό, άφησαν τα παιδιά αμόρφωτα.
-Κοίτα Κύριέ μου, τι ωραίο ιατρείο που φτιάξαμε για εσάς.
-Ευτυχώς που δεν αρρώστησες Κύριέ μου ευτυχώς........
-Κοιτάξτε Κύριέ μου τον δρόμο που φτιάξαμε για να πηγαίνεις από το ένα κτίριο στο άλλο, τι θαυμάσιος που είναι
-Σιγά το καλντερίμι, εδώ κύριέ μου ξέρεις πόσα άλογα έχουν κουτσαθεί σε όλες αυτές τις λακκούβες????
Και γυρίζει ο ύπατος υπηρέτης και οι βοηθοί του στους άλλους υποψήφιους για το αξίωμα, τους κατηγορεί ότι τον διαβάλουν άδικα, τους απευθύνει βαριές λέξεις τους λέει ότι αυτοί φταίνε που δεν έκαναν τίποτε όταν αυτοί είχαν τα αξιώματα, αυτοί απαντούν προκαλώντας για μια ακόμα φορά οχλαγωγία, που προκαλεί πονοκέφαλο στον Κυρίαρχο Κύριο.
Ο Κυρίαρχος Κύριος καθισμένος στον θρόνο του ετοιμάζετε να επιλέξει τους επόμενους υπηρέτες του. Και όλοι μαζί υπόσχονται στον Κυρίαρχο Κύριο τα καλύτερα, κατηγορώντας τους άλλους για ανίκανους, διεφθαρμένους και παρακαλούν να τους εμπιστευτεί για το καλό του, και το καλό του κάστρου...................................................


Ο Αλέξης Β εμπνεύστηκε ακούγοντας:

Σε παρέμβασή του, από το βήμα του 23ου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι στη χώρα μας τα κόμματα είναι θύματα των μεγάλων επιχειρήσεων και των ΜΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργείται διαφθορά και κακή διακυβέρνηση. Μιλώντας στην εφημερίδα "Τα ΝΕΑ", ο πρώην διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Γερμανικής πολυεθνικής κ. Ράινχαρτ Σίκατσεκ τονίζει ότι η υπόθεση Τσουκάτου εμφανίζεται μόνο ως μια πτυχή στο σκάνδαλο Siemens. "Το ένα εκατομμύριο μάρκα που ακούσαμε πρόσφατα ότι παραδέχθηκε να έχει λάβει πολιτικός παράγοντας στην Ελλάδα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σίκατσεκ μέσω του δικηγόρου του Βόλφγκανγκ Κρόιτσερ. Ο κατηγορούμενος στην Γερμανία πρώην στέλεχος της Siemens σημειώνει πως τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ ανά έτος προορίζονταν για παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα. Μάλιστα ο δικηγόρος υποστηρίζει πως σε τρία χρόνια διακινήθηκαν περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ, προς την Ελλάδα. "Υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι τα χρήματα πήγαιναν σε πολιτικά κόμματα για να υπάρχει εύνοια, ότι δόθηκαν για την εξασφάλιση των έργων της Siemens στην Ελλάδα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξοπλιστικά προγράμματα -ξέρετε, τις "everyday business" της εταιρείας στη χώρα σας. Και πρόκειται για αρκετά μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με αυτά που έχουν βρεθεί από την έρευνα των αρχών της χώρας σας."

Τα βρήκα εδώ:
http://news.ert.gr/c/7/402917.asp

5 σχόλια:

marayia είπε...

Alexsako Τη διηγήθηκες όμορφα και απλά την ιστορία. Να σου πω με λίγα λογια τι μου θυμισε εμένα όλο αυτο το σηνικό που λιτά και σαφή λόγια μας περιέγραψες? : Mεσαίωνα... δυστυχώς
και είναι κρίμα γιατί είμαστε υποτίθεται έξυπνη ράτσα.. ( αλλά μας έχει φάει το βόλεμα και ο ωχαδερφισμός)
Τελικά έρχομαι να πιστέψω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας είναι ο ίδιος Ελληνας.

Σοφία είπε...

...Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα ή καταστάσεις, δεν είναι συμπτωματική!!!
Καλημέρα Αλέξη μου!

Kaveiros είπε...

Κατι μου θυμιζει...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΊΣ....

Δε μάθαμε να φυλάμε ...τα νώτα μας... ας μην κλαιγόμαστε τώρα


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ολα θα πανε καλα... είπε...

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τους άλλους,τη μαύρη μας την τύχη,το Θεό,κλπ αλλά να συνειδητοποιούμε τις ευθύνες μας.Μόνο έτσι υπάρχει μια πιθανότητα να αλλάξουμε.