Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Εύγε συνέχεια

Την Δευτέρα το βράδυ ακολουθώντας το γνωστό μου γαϊδουρινό πείσμα αποφάσισα να περάσω από το κέντρο παρά τις φασαρίες που άκουγα ότι γίνονταν.
Θες βοήθησε σε αυτή μου την απόφαση και η περιέργεια ξεκίνησα κατά τις 22:30 περπατώ την Πειραιώς με κατεύθυνση την Ομόνοια
Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν
Πειραιώς, Σταδίου, Εδ. Λω, Σίνα, Ακαδημίας, Β. Σοφίας. Ηρ. Αττικού, Β Γεωργίου Β' κτλ.
Αυτό που είδα δεν το είχα ξαναδεί στην Αθήνα.
Πέτρες, ξύλα διασπαρτα πάνω στο δρόμο, φωτιές συχνά πυκνά, σε κάδους και σε κτήρια, σπασμένες τζαμαρίες και ΠΛΙΆΤΣΙΚΟ
Το πλιάτσικο της αρκούδας.
Εικόνες που ακόμα και τον ποιο φαντασμένο σεναριογράφο του Χόλιγουντ ξεπερνούσαν. Σε όλη μου την διαδρομή συναντούσα καταστήματα με σπασμένες τζαμαρίες και άδεια. Σε ένα μικρό καφενεδάκι μάλιστα, δίπλα στη είσοδο του υπουργείου εργασίας, επί της Πειραιώς, είχαν σπάσει την τζαμαρία και το είχαν αδειάσει όλο, μέχρι και τον νεροχύτη είχαν πάρει.
Και η είσοδος του υπουργείου άθικτη
Έχουν ξανασυμβεί πάλι επεισόδια στην Αθήνα άλλα αυτό ξεπερνούσε κάθε όριο.
Από την καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων, κουκούλες φορούσαν και οι δοσίλογοι στη κατοχή, δεν ξέφυγαν και ιστορικά κτήρια της Αθήνας, όπως το κτήριο του Πανεπιστημίου, η Βιβλιοθήκη, όπου από τύχη δεν κάηκε, και η βιβλιοθήκη της νομικής όπου εκατοντάδες βιβλία καταστράφηκαν
"Από την μανία των κουκουλοφόρων –τι ειρωνεία– δεν γλίτωσε ούτε το κατάστημα που διατηρούσε επί της οδού Βουκουρεστίου η μητέρα του άτυχου 15χρονου που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια..( Καθημερινή 09/12/08 )"
Και ως απλός άνθρωπος κάθομαι και σκέφτομαι.
Αυτοί είναι ο αγανακτισμένοι νεαροί ?? και έτσι τιμούν τον θάνατο του (συνονόματου μου) Αλέξη, του μικρούλη όπως με όλο τον σεβασμό αποκαλώ στο προηγούμενο ποστ μου??
Αυτό εγώ το θεωρώ περιύβριση νεκρού και μέσα σε όλες τις κατηγορίες που θα πρέπει να απαγγελθούν σε όσους συλληφθούν, και δεν αφεθούν ελεύθεροι επειδή κάποιος πήρε τηλέφωνο, για τα επεισόδια είναι και αυτή η κατηγορία.
Άλλο οι πορείες διαμαρτυρίας υπό το φως του ήλιου, άλλο το ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ με βροντερή φωνή, και υψωμένη γροθιά, φωνή λαού οργή θεού έλεγαν οι παππούδες μας και είχαν δίκαιο, χωρίς κουκούλες μολότοφ, πέτρες, και άλλο οι ληστρικές επιδρομές στο κέντρο της πόλης με μόνο σκοπό την καταστροφή και επαναλαμβάνω το ΠΛΙΆΤΣΙΚΟ
Τελικά οι κουκούλες κύριοι αναρχικοί έπεσαν και φάνηκε ο πραγματικός σας στόχος. Δεν είστε ούτε ιδεαλιστές ούτε τίποτε. εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου είστε. Τίποτε παραπάνω από γρυλάκιδες μπουγαδάδες διαρρήκτες, σε αυτό το σινάφι συγκαταλέγεστε από σήμερα.
Μπορείτε σας παρακαλώ κύριοι κουκουλοφόροι αυτή την πέτρα που κρατά ο κάθε ένας από εσάς να την δέσετε στο λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε μαζί με τους πάτρωνες σας
Άντε να αρχίσει να ξεβρομίζει ο τόπος
Άντε μπράβο ένας ένας

Υ.Γ. Δεν θα βάλω φωτογραφίες, αρκετές εικόνες είδαμε και αρκετά αηδιάσαμε

4 σχόλια:

prophet81 είπε...

Πιστεύω ότι αν τα ΜΑΤ θέλανε να πιάσουνε τους "κουκουλοφόρους" θα τους πιάνανε! Το θέμα είναι ότι δεν θέλουνε! Το γιατί μπορεί κανείς εύκολα να το καταλάβει...
Φυσικά, γι' αυτούς είναι πιο εύκολο να ρίχνουν δακρυγόνα και να χτυπάνε 15χρονους μαθητές που διαδηλώνουν ειρηνικά σε μία πορεία! Φυσικά είναι πιο εύκολο γι' αυτούς να αφήνουν τους ταραχοποιούς να λεηλατούν καταστήματα! Είναι η λεγόμενη "ψευτομαγκιά" που την κάνω όπου με παίρνει και την οποία ανέφερες και σύ στο προηγούμενο άρθρο σου!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

Αλέξη μου, να σου πώ καταρχήν ότι κάτι κουκουλοφόροι με στιλιάρια στα χέρια απέτρεψαν την καταστροφή του καταστήματος της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν δικαιολογώ τα υπόλοιπα σπασίματα, και απεχθάνομαι το πλιάτσικο στη πλάτη μιας πολιτικής πράξης όπως είναι μια πορεία διαμαρτυρίας. Απλά ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι όλοι οι κουκουλοφόροι ίδιοι, ούτε όλοι οι αναρχικοί είναι μπαχαλάκηδες (και δεν είμαι αναρχική, ποτέ δεν ήμουν).
Να πω ακόμα ότι υπάρχουν φωτογραφίες από μπάχαλους με κουκούλες και λοστάρια που περιφέρονται ανάμεσα στους μπάτσους. Έχει μια σημασία ο διαχωρισμός, για να καταλάβουμε και τη δυσκολία του να περιφρουρείς μια πορεία με χιλιάδες κόσμο.
Το πολύ προβληματισμένο Μπαλόνι

Ανώνυμος είπε...

"Μπορείτε σας παρακαλώ κύριοι κουκουλοφόροι αυτή την πέτρα που κρατά ο κάθε ένας από εσάς να την δέσετε στο λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε μαζί με τους πάτρωνες σας?"

Πολύ καλή ιδέα! Κι αν θελουν και βοήθεια τι λες? ΄Νομίζω θα υπάερχει πολύς κόσμος πρόθυμος!
Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω!!!
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

"Μπορείτε σας παρακαλώ κύριοι κουκουλοφόροι αυτή την πέτρα που κρατά ο κάθε ένας από εσάς να την δέσετε στο λαιμό σας και να πάτε να πνιγείτε μαζί με τους πάτρωνες σας?"

Πολύ καλή ιδέα! Κι αν θελουν και βοήθεια τι λες? ΄Νομίζω θα υπάερχει πολύς κόσμος πρόθυμος!
Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω!!!
Καλησπέρα!