Εσείς???
Επειδή είμαι σίγουρος για την απάντηση, ας φάμε....
Θα χρειαστούμε
1 μικρό χοιρινό καρέ (για να βγουν 2 μπριζόλες)
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 σελινόριζα
300 ml κρεμα γάλακτος
1 πατάτα
3-4 κάστανα
1 σκελίδα σκόρδο
25 γρ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Πως γίνετε
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, παίρνουμε το καρέ χοιρινού, το καθαρίζουμε, του ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση του ψαχνού του με ένα μαχαίρι και περνάμε το λουκάνικο μέσα σε αυτή. Ό,τι περισσεύει από το λουκάνικο, το κόβουμε και το παντρεμένο χοιρινό-λουκάνικο το ρίχνουμε στο τηγάνι να ψηθεί,. Προσθέτουμε και τα κάστανα (τα οποία έχουμε ψήσει νωρίτερα) και τα αφήνουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, να ψηθούν. Το κρέας που βγάλαμε από το καρέ, καθώς και το περισσευούμενο λουκάνικο μπορούμε να τα κόψουμε κομμάτια και να τα κάνουμε μία ωραία τηγανιά με ψητά κάστανα (ίδια γεύση άλλη εμφάνιση).
Συνεχίζουμε με τον πουρέ... Καθαρίζουμε τη σελινόριζα από τις φλούδες της και την κόβουμε σε μικρά καρέ, τα οποία τα ρίχνουμε σε ένα καθαρό τηγάνι, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, την ψημένη στο φούρνο πατάτα, κομμένη επίσης, σε μικρά καρέ και τέλος, ολόκληρο το σκόρδο. Τα αφήνουμε όλα μαζί, να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν πατάτα και σελινόριζα ένα. Μετά με ένα πιρούνι κάνουμε νιανιά όλα τα υλικά και ο πουρές είναι σχεδόν, έτοιμος. Αφού τον αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μια κουτ. σούπας βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα κάστανα και μια γενναία κουταλιά πουρέ
Καλή μας (ΣΛΟΥΡΠ) όρεξη
18 σχόλια:
Μολις εφαγα,αλλα οχι δε θα πω!
"Ουρανέ...όχι δε θα πω...'
Πως ν' αρνηθώ τέτοια νοστιμιά,
αχ, ουρανέ μετ΄'α το Πάσχα πια...
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Σε παντρεύομαι!
ααααα δεν ξερω να μαγειρευω αφηστε με
Συμπτωματικώς εγώ μεχρι τον πουρέ εφθασα σήμερα. Ομως θα τυπωθεί να φυλαχθεί για καιρούς χαλεπούς!!
kabeiros > Τρώγοντας έρχετε η όρεξη!!!!!
φυρδην μιγδην > Και πού είσαι ακόμα....
Εχεις να δείς.....
Ράγες > Και εγώ.....Αρκεί να ξέρεις από καλό γαλακτομπούρικο.
Απαραίτητη προυπόθεση
skouliki > Καιρός να μάθεις.
γλυκοκερασοζουζούνα > Θα έχει και συνέχεια το πράμα, με νηστήσιμα...
Σας ευχαριστώ που περάσατε, καλή και χαρούμενη εβδομάδα
ενα θα σου πω..ετοιμασε το εσυ κι ερχομαι..γιατι αν περιμενεις απο μενα..χε χε..
με ξελυγωσεςςςς...
φιλιααα
Δεν μου αρέσει το κρέας αλλά φαίνεται ωραίο που λες τη συνταγή στους φίλους σου!
Καλημέρα!
Μμμμμμ!!!
Βλέπω κι εσύ δεν πας πίσω στις νοστιμιές!
Νόστιμη η συνταγή σου
..αρε μάγειρα Αλέξη :) μπράβο σου μας έβαλες σε όλες τα 'γυαλιά'. χαχαχαχ :)
καλε πρεπει να ειναι απιθανο!!!
καλη εβδομαδα : ))
ευγε Αλεξη παιδι μου
φωτεινο παραδειγμα για ολο τον αντρικο πληθυσμο που δεν ξερουν ουτε νερο να βρασουν. τσ τσ τσ
ασχετο.
οταν βαζεις video από youtube, μετα σου βγαζει στο μπλογκ σου κατω αριστερα διαφημιση, χωρις να το εχεις επιλεξει εσυ? γιατι κατι τετοια εκανε στο μπλογκ μου χθες.
καλο σου βραδυ
Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά.
Οταν μένεις μόνος σου, έχεις τρείς επιλογές.
Α) Ψωφάς από την πείνα.
Β) Παραγκέλνεις απ' έξω, και δέν ξέρεις τί τρώς.
Γ) Μαθαίνεις να μαγειρεύεις.
Μέχρι να μάθω έχουν γίνει αρκετές εκρήξεις.....
Αλλά έμαθα.
Αλίκη > Οχι, δέν μου έχει κάνει, ακόμα τουλάχιστον το youtube κολπα, αλλά άν μου κάνει...κλωτσιές
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους
Αν έχει προσωπική σφραγίδα σίγουρα θα είναι υπέροχη
Χαλάς τη πιάτσα! Άσε που δεν θα μείνουν γυναίκες για τους άλλους!
Καλό είναι να βάλεις και μια φωτογραφία γιατί έχω πολλές άγνωστες λέξεις...στην κατασκευή. Τον ηλεκτρολυτικό που να τον βάλω??? :))
Περιμένω τα νηστήσιμα...
Καλό απόγευμα!!!
freedula > Αν είναι λέει πεντανόστημο.....
Radio marconi > 100+100 mF ανάμεσα στά κάστανα!!!!!!!
Μμμμμμ νόστιμο ακούγεται!!! άααααντε κάνε αναέωση στη μαγειρική!!! Θέλουμε σοκολατόπιτα!!! χιχιχιιχχι
Δημοσίευση σχολίου