Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ο Χρηστός Ανέστη. Εσύ???

Χρηστός Ανέστη.
Μάλιστα.
Κάναμε και την νηστεία μας, όσοι κάναμε, εγώ όχι, πού κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι και μια καλή δίαιτα, και γιατί όχι, για να το λένε κάτι θα ξέρουν, οβελίσαμε και τον οβελία μας, τσουγκρίσαμε και τα αυγά μας, και όχι τα αυτοκίνητά μας, όπως συνηθίζουν μερικοί παραφράζοντας το έθιμο, και περιμένουμε όλοι να περάσουν οι ώρες για να επιστρέψουμε στην φαιδρή πραγματικότητα που ζούμε. Τότε θα διαπιστώσουμε όλοι λίγο ως πολύ ότι ακόμα σταυρωμένοι είμαστε. 'Άλλος στον σταυρό της ανεργίας, άλλος στον σταυρό του στεγαστικού δανείου, να αποκτήσει ένα κεραμίδι δικό του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται δυο μισθούς το μήνα για να το εξυπηρετήσει, το καινούργιο αυτοκίνητο σε μάρανε ρε κακομοίρη, και τέλος πάντων ο κάθε ένας με τον δικό του σταυρό, που μεταφράζετε σε ανασφάλεια για το αύριο και το πώς θα τα βγάλει πέρα, αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με άλλα διάφορα θέματα που απασχολούν τον κάθε ένα μας. Και δεν έφταναν όλα αυτά μας προέκυψε και η κρίση, που κάποιοι καλύπτουν πίσω από αυτή την επιχειρηματική τους ανικανότητα και παθολογική τους δίψα για χρήμα, αλήθεια ένας ψυχίατρος να τους κλείσει μέσα δεν υπάρχει, για να μας βαρύνει τους σταυρούς. επιτείνοντας μας την αγωνία για το εργασιακό μας αύριο, και δημιουργώντας νέες στρατιές ανέργων, νίπτοντας σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι τας χείρας των. Δεν φταίω εγώ η κρίση ξέρετε, ποια κρίση ρε κακομοίρη, τα έξη μηδενικά που έχει το ποσό των κερδών σου δεν σου φτάνει?? Θες κι άλλα?? Σε ψυχίατρο πήγες βρε άχρηστε??
Γι' αυτό να με συγχωρείτε που δεν θα πω ΧΡΗΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ αλλά θα παραμείνω στο ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ για τον κάθε ένα σας ατομικά. Και μακάρι ο σταυρός που κουβαλάτε να ελαφρύνει.
Να είστε όλοι καλά και σας φιλώ όλους, όχι σαν τον Ιούδα εννοείτε που ενώ όλοι καταπτύομαι την πράξη του κάποιοι τον μιμούνται συνέχεια με ιδιαίτερη επιτυχία και με πολύ λιγότερα από τριάκοντα αργύρια.

Ξεεεεεεεεερω. Σας χάλασα την εορταστική ατμόσφαιρα. Για να σας καλοπιάσω και να μην μου πετάξετε πέτρες για την βλάσφημη στάση μου να ένα τραγουδάκι από τα αγαπημένα μου τραγούδια να σας διασκεδάσω λίγο.

13 σχόλια:

Λουλούδι είπε...

Αλεξη μου,Καλη Ανασταση,λοιπον,χρονια πολλα!Πολλα αληθινα φιλια οχι του Ιουδα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

http://bloggersrehab.blogspot.com/2009/04/blog-post_20.htmlΠοιός ψυχιατρος ...καρντιά μου;
Αυτός δεν ξέρει για τη δική του ψυχή που παν' τα τέσσερα θα νοιαστεί για τις δικές μας;

Είπαμε... ο καθένας μας κουβαλάει το δικό του σταυρό, παλεύοντας (αν έχει μυαλό) για τη δική του ανάσταση.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Skouliki είπε...

χρονια πολλα σου ευχομαι
καλημερα

kisssssss

Ανώνυμος είπε...

Όσο όμορφα λόγια και να βάλουμε, δεν μπορούμε να περιγράψουμε όμορφα μια άσχημη κατάσταση...

KitsosMitsos είπε...

Καλό είναι να σκεφτόμαστε λίγο πιο περίεργα πράγματα γιατί συνήθως αποφεύγουμε...
Καλησπέρα

Kaveiros είπε...

Εγώ προσωπικά θα αργήσω...αν θα γίνει ποτέ.....

blind alley είπε...

..."θέλει αστέρι μου ατέλειωτα νυχτέρια,να γίνει η κάμπια χρυσαλίδα και μετάξι"...
Oi stixoi apo auto to tragoudi pou akouga prin ligo irthan akrivws ws tin apantisi pou ithela na dwsw sto arthro sou..
Leei akribws auta pou prospathousa na pw oti thelei ateleiwtous stauvrous gia na erthei i anastasi..Arkei bebaia na epidiwkoume tin proswpiki mas anastasi..
Elpizw toylaxiston na ksekourastikes kapws stis giortes!
Xronia kala kai kalo mesimeri!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια μας Πολλά λοιπόν Αλεξάκο! Χρόνια Πολλά και του χρόνου και καλύτερα! Τα υπόλοιπα, 8α τα πουμε συντομα από κοντα :-)γιατί σήμερα με περιμένει "Γολγοθας".
Φιλια και πολύ καλημέρα

DarkFlow είπε...

Η δική μας προσωπική ανάσταση προϋποθέτει πολύ περισσότερα από μια απλή νηστεία και κατάνυξη. Δεν φτάνει μόνο η πίστη (και δεν εννοώ τη χριστιανική σε καμιά των περιπτώσεων) και η ηθική στάση. Απαιτείται πάνω απ' όλα ενδοσκόπηση, διάλογος εσωτερικός, άρση των μικροαστικών μας αντιλήψεων και προσωπική αποϊδιωτικοποίηση.

Η δική μας ανάσταση βρίσκεται στους άλλους. Αυτούς που ακόμα δεν τους βλέπουμε. Κι ας είναι μπροστά μας.

Ωραίο post. Θα τα πούμε πάλι.

Aura είπε...

Αλέξη μου
τέλεια τα είπες


Καλή Ανά(σ)ταση!!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

Μια χαρά τα λες Αλεξάκο...μια χαρά!
Αργεί και μένα η ανάστασή μου, όπως του Κάβειρου! Οπότε μη με περιμένετε, φάτε!
Μόνο μία παρατήρηση! Διάβαζα σε φίλο-μπλογκερ ότι ο Ιούδας να είναι ο μόνος απόστολος που ακολούθησε το "θεϊκό σχέδιο" κατά γράμμα! Αν θες δες το, στον "Αντίδραση και σεξ", λίγες μέρες πριν ήταν.

Alexis B είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τίς επισκέψεις σας και τίς ευχές σας. Να είστε όλοι καλά.

ολα θα πανε καλα... είπε...

ευχές και από μένα,από εδώ,έστω με κάποια καθυστέρηση.Πάλι δε μπόρεσα να τηλεφωνήσω.Πολύ καλά τα λες.Η Ανάσταση είναι μέσα μας,εκεί πρέπει να την αναζητούμε,στη σχέση μας με τους ανθρώπους,στην υπόθεση της Αγάπης.